Skip to main content

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ

Πτώση 13,3% κατέγραψε η αγορά κατοικίας σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ τον Ιούλιο, που όμως ήταν μικρότερη της αναμενόμενης από τους αναλυτές.
Πτωτικά κινήθηκε η αγορά κατοικίας σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, αλλά μικρότερη της αναμενόμενης, με αποτέλεσμα την αισιοδοξία ότι η αγορά στέγης, η οποία οδήγησε στη σημερινή οικονομική ύφεση, έχει αρχίσει να μετριάζεται.

Από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι και τον Ιούλιο του 2009 ο δείκτης S&P/Case-Shiller υποχώρησε κατά 13,3%, διαγράφοντας τη μικρότερη πτώση των τελευταίων 17 μηνών και ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν πτώση του δείκτη κατά 14,2% σε ετήσια βάση. Επιπλέον σε σύγκριση με τον Ιούνιο οι τιμές σημείωσαν αύξηση 1,2%.

Σημειώνεται ότι και στις 20 αυτές πόλεις η ετήσια μείωση ήταν μικρότερη σε σχέση με εκείνη που είχε καταγραφεί τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών παρατηρείται στο Λας Βέγκας (-31%) και στο Φοίνιξ (-29%), ενώ η μικρότερη στο Κλίβελαντ (-1,3%).

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι 17 από τις 20 πόλεις κατέγραψαν αύξηση τιμών με επικεφαλής τη Μινεάπολις (+3,1%) και το Σαν Φρανσίσκο (+2,9%).

ZENITH