Skip to main content

Πυρά στη διοίκηση Μπουτάρη για τις παραιτήσεις Καπόν - Ζέρβα

Σκληρή κριτική για τις δύο παραιτήσεις των πρώην αντιδημάρχων Χασδάι Καπόν και Κ. Ζέρβα άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Η απάντησ

Σκληρή κριτική για τις δύο παραιτήσεις των πρώην αντιδημάρχων Χασδάι Καπόν και Κωνσταντίνου Ζέρβα άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε ότι «οι τελευταίες εξελίξεις προξενούν έντονη ανησυχία και ερωτηματικά στους Θεσσαλονικείς». Ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι. «Δεν είναι θέμα της Πρωτοβουλίας αυτές οι εξελίξεις, αλλά θέμα της διοίκησης του δήμου» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδολογικό τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση της δύσκολες καταστάσεις. «Η διοίκηση δεν είναι θέση για ριάλιτι σόου» υπογράμμισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Σε 10 ημέρες δύο αντιδήμαρχοι του κ.Μπουτάρη επιφορτισμένοι με αρμοδιότητες οδηγήθηκαν σε παραίτηση, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Αυτό είναι πραγματικό ρεκόρ. Πραγματική πρωτιά» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, σημειώνοντας πως η διοίκηση για την παραίτηση Καπόν έβγαλε μια σύντομη ανακοίνωση, ενώ για την υπόθεση Ζέρβα καμία.  

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είπε ότι η διοικούσα παράταξη είναι σε κατάσταση ηθικής και πολιτικής κρίσης. «Όταν υπήρχαν δημοσιεύματα για τον αντιδήμαρχο που τον έφεραν αναμεμειγμένο σε τραπεζικό σκάνδαλο, ο δήμαρχος σφύριζε αδιάφορα» υπογράμμισε ο κ. Μηταφίδης. 

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος τόνισε ότι «η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον δήμαρχο, βγήκε με το σύνθημα νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του δήμου, αλλά νοικοκυρεύτηκαν τα οικονομικά κάποιον».

Δεν είναι εσωτερικό θέμα οι δύο παραιτήσεις, σημείωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Δελής. Όπως είπε, «η παραίτηση Ζέρβα είναι πράξη πολιτικής εντιμότητας». Ανέφερε ότι η παράταξη παρακολουθεί την υπόθεση Καπόν, τονίζοντας ότι αναγνωρίζουν και το τεκμήριο της αθωότητας.

«Δυο διαφορετικές παραιτήσεις. Τους ενώνει μια λεπτή κλωστή. Το προσωποκεντρικό δημαρχιακό σύστημα του Καλλικράτη. Το θέμα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό», ανέφερε από την πλευρά της η Ελ. Ιωαννίδου.

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Proton Bank, απασχολεί τον δήμο και ολόκληρη την πόλη. Συμπυκνώνει τον τρόπο που ασκούν εξουσία και είναι από τους κυριότερους λόγους που έπεσε η χώρα μας στα βράχια» ανέφερε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Γ. Ρακκάς των «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Η απάντηση Μπουτάρη

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι οι δύο παραιτήσεις είναι θέμα εσωτερικό του δήμου.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα είπε ότι «όταν έχεις μια διαφωνία, παραιτείται είτε ο ένας είτε ο άλλος». «Δε γίνεται να παραιτηθεί όμως ο δήμαρχος, οπότε παραιτείται ο αντιδήμαρχος» υπογράμμισε. Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «αγαπητό φίλο» τον κ. Ζέρβα, αλλά σημείωσε πως σε κάποια θέματα «πρώτα έχει η δουλειά και σε όποιον αρέσει. Και δεν το έκανα για λόγους εκδικητικούς επειδή είναι Παοκτσής».

Για τον κ. Καπόν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τον κ. Καπόν τον γνωρίζω από μικρό, τον γέννησα. Ξέρω ότι δεν είναι άτιμος. Ότι έκανε, το επέτρεπε η τότε νομοθεσία. Δεν θα απολογηθώ γι΄ αυτόν, αλλά ξέρω το ποιόν του, θα είμαι μαζί του στο Γολγοθά».

Απαντώντας στον κ. Καλαφάτη, ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο κ. Καπόν εκλέχθηκε από τους πρώτους στις πρόσφατες εκλογές. «Τι άλλη επιβεβαίωση θέλει ο κ. Καλαφάτης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Χαρακτήρισε τέλος «ανήθικη οποιαδήποτε σύνδεση της υπόθεσης με την προηγούμενη διοίκηση. Καμία σχεση η υπεξαίρεση με την σημερινή».

Κ. Γερ.

ZENITH