Skip to main content

Πυρετός διαβουλεύσεων στο ΔΝΤ για τη Ρουμανία

Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τη διάθεση των δανειοδοτικών δόσεων προς τη Ρουμανία, δήλωσε ο Μιχαήλ Τανασέσκου, εκπρόσωπος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού στο Βουκουρέστι.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τη διάθεση των δανειοδοτικών δόσεων προς τη Ρουμανία, δήλωσε ο Μιχαήλ Τανασέσκου, εκπρόσωπος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού στο Βουκουρέστι.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το ΔΝΤ είχαν διαδοχικούς κύκλους διαβουλεύσεων με τη ρουμανική κυβέρνηση, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να καθοριστούν εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του ελλείμματος, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που δεν επιτρέπει μείωση των συντάξεων.

Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση του δανειοδοτικού προγράμματος.

Στο σημείο αυτό, γίνεται επίκαιρη δήλωση του υπεύθυνου του ΔΝΤ για τη Ρουμανία, Τζέφρεϊ Φρανκς, τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει, προκειμένου η ρουμανική κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο, για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων οικονομικής ανασυγκρότησης

ZENITH