Skip to main content

Πυρήνες για Ξηρό: Κάποτε ρουφιάνος, πάντοτε προδότης

Οξεία επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό εξαπολύουν μέσα από τις φυλακές εννέα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οξεία επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό εξαπολύουν μέσα από τις φυλακές εννέα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με κείμενό τους, με τίτλο «Δημόσια Αυτοκριτική», που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Στο κείμενο μιλάνε για δοκιμές που έκαναν για την τοποθέτηση βόμβας 150 κιλών στις φυλακές Κορυδαλλού, δίνουν λεπτομέρειες για το σχέδιο αποδρασής τους και μιλούν για τις σχέσεις τους με τους ποινικούς κρατουμένους.

Ειδικότερα, οι «Πυρήνες» αποκαλούν «γραφικό» και «επίδοξο ηγετίσκο» τον X. Ξηρό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «χαφιέ» και «προδότη».

Υποστηρίζουν ότι ο Ξηρός ήταν «παραληρηματικός», «υποδυόταν την μετεμψύχωση του Καραϊσκάκη» και «εμφάνιζε κόμπλεξ εξουσιομανίας».

«Ανίκανος να συντηρήσει ακόμα και τον εαυτό του με την εκδίωξη απ’ τους κύκλους μας, ήταν ζήτημα ωρών να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, με δεδομένη την προδοτική του ιστορία, παραμόνευε ο κίνδυνος να καρφώσει το σχέδιο της απόδρασης που είχαμε οργανώσει και ο ίδιος διαρκώς σαμπόταρε. Δε θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα ρουφιάνευε», αναφέρουν, τονίζοντας ότι «Τι πιο εγκλωβιστικό απ’ το να αναβάλουμε διαρκώς την ολική ρήξη μαζί του, που θα μας απελευθέρωνε απ’ την ψυχική του δυσωδία.».

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχθηκε πρόσφατα ο Ξηρός στις Φυλακές Δομοκού, θεωρούν ότι δεν οφείλονται στο γεγονός ότι δημιουργήθηκαν οι φυλακές τύπου Γ΄, καθώς παραβίασε την άδειά του, αλλά στις «εμετικές βρωμιές που τόλμησε να εκστομίσει εναντίον μας μέσα στη φυλακή και για το στίγμα του ρουφιάνου που θα τον συνοδεύει για πάντα».

Πώς θα ανατίναζαν τον Κορυδαλλό

Στο κείμενό τους οι «Πυρήνες της Φωτιάς» περιγράφουν και το σχέδιο που οργάνωναν για να χρησιμοποιήσουν βόμβα 150 κιλών ώστε να γκρεμίσουν τον τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού και να αποδράσουν.

Υποστηρίζουν ότι θα τοποθετούσαν τη βόμβα αυτή «σε βαρέλι με κωνική κεφαλή», στα πρότυπα τεχνικής που εφάρμοσαν πρώτοι οι Ιρακινοί και έτσι δεν θα υπήρχαν αθώα θύματα από την επίθεσή τους.

Και συνεχίζουν αναφέροντας λεπτομέρειες του σχεδίου «που επιμελώς αποκρύφτηκαν. Η επιχείρηση της απόδρασής μας θα γινόταν με την τοποθέτηση ενός παγιδευμένου οχήματος στο μαντρότοιχο της φυλακής, με σκοπό την κατάρρευση μέρους αυτού και την εύκολη έξοδό μας από την τρύπα που θα άνοιγε. Βέβαια, όχι τα 150kg που θα μπαίνανε, αλλά και 300kg να τοποθετούνταν απλά μέσα σε ένα όχημα, το ωστικό κύμα θα χτύπαγε λιγότερο τον πέτρινο τοίχο της φυλακής, χωρίς να πετύχει την απαραίτητη ζημιά και περισσότερο θα εκτονωνόταν σε πιο αδύναμα σημεία, όπως τα στενά της περιοχής, προξενώντας τεράστιες ζημιές. Αυτό εξάλλου είχε δείξει η εμπειρία μας από το χτύπημα με ωρολογιακό μηχανισμό, που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση μας, σε κομμάτι του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού το 2010.

Τώρα, που προφανώς δε γινόταν κιόλας να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα εκκένωσης κτιρίων, έπρεπε να βρούμε μια λύση. Μετά από αναζήτηση μηνών, καταλήξαμε στο να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Explosive Formed Penetration (EFP). Συνοπτικά να πούμε ότι με αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο που, από τη μπροστά πλευρά, τοποθετείς μια ατσαλένια κωνική κεφαλή, σε διαστάσεις συναρτώμενες από το δοχείο και το υλικό του στόχου. Κατά την έκρηξη, το ωστικό κύμα κατευθύνεται μόνο προς την κατεύθυνση που στοχεύει και μετατρέπει την ατσαλένια κεφαλή σε βλήμα με τεράστια ταχύτητα, που προσκρούει ακριβώς στο στόχο.

Το δοχείο και η κεφαλή που θα χρησιμοποιούσαμε για το συγκεκριμένο σχέδιο είναι το "βαρέλι με τα εκρηκτικά" που βρέθηκε στην Ανάβυσσο. Προφανώς προηγήθηκαν δοκιμές μικρότερης κλίμακας, για να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Δοκιμές που χρειάστηκαν χρόνο και υπήρχε ρίσκο για τους συντρόφους μας έξω, αλλά έπρεπε να γίνουν. Όταν πραγματοποιήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές και τελικά είδαμε ότι το ωστικό κύμα όντως εστιάζει εκεί που θέλουμε και ο περιβάλλων χώρος επηρεάζεται στο ελάχιστο, τότε το σχέδιο μπήκε μπροστά.

Σαν επιπλέον ασφάλεια και παρόλο που δεν ήταν απαραίτητο, λόγω αυτής της μεθόδου, θα τοποθετούνταν ως φράγμα σακιά άμμου περιμετρικά του βαρελιού, μέσα στο όχημα, έτσι ώστε να απορροφηθεί και το ελάχιστο ωστικό κύμα που θα πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση. Το σχέδιο της απόδρασης, σε αυτόν τον τομέα αλλά και γενικότερα, ήταν φτιαγμένο ώστε να μην υπάρξει καμία μη προγραμματισμένη απώλεια ζωής ανθρώπου».

Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «αρχίσαμε τις εκπτώσεις σε συμπεριφορές, σε εμμονές, σε παραληρήματα, σε αλαζονείες, σε οτιδήποτε μας έκανε αναρχικούς. Κι όλα αυτά για να μη χάσουμε την ευκαιρία, τη στιγμή, τη φάση, το μπαμ, την ελευθερία μας… Και τελικά τα χάσαμε όλα».

Αναφορικά με το τι θα κάνουν τώρα που δεν πέτυχε το μεγαλεπήβολο σχέδιο απόδρασης απαντούν: «Σχεδιάσαμε και οργανώσαμε ένα σχέδιο το οποίο, ενώ επιχειρησιακά και υλικοτεχνικά ήταν εντυπωσιακό πέραν κάθε φαντασίας, το εσωτερικό του το κρατούσαμε με συρραπτικά και με απίστευτη υπομονή για να μη σπάσει το απόστημα. Η ματαίωση και τα αποτελέσματά της μας βύθισαν στο βούρκο που μόνοι μας θρέψαμε ένα χρόνο. Ίσως αυτό δεν είναι τυχαίο.Παίξαμε με τις αντιφάσεις μας και βρεθήκαμε να τις αντιμετωπίζουμε στο πολλαπλάσιο».

ZENITH