Skip to main content

«Πυροπροστασία στο Σέιχ Σου»

Συνάντηση εργασίας με τις εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Πυροπροστασία στο Σέιχ Σου» πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Σπύρου Βούγια. Νωρίτερα ο υφυπουργός επ
Συνάντηση εργασίας με τις εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Πυροπροστασία στο Σέιχ Σου», πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του κέντρου εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γ. γ. της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κ. Κοκκολάκης, οι επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, του δασαρχείου, υπηρεσιακοί παράγοντες, εθελοντές κ.ά.

Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι «η νέα πολιτική ηγεσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο του εθελοντισμού» αναφερόμενος ιδιαίτερα στην επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών που ευνοούν τις εκδηλώσεις πυρκαγιών, καθώς και στην αξιοποίηση της δράσης των εθελοντών «με συντονισμένο τρόπο, ώστε να επιχειρούν με ασφάλεια και σε συνεργασία με τις αρχές για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στα τέλη Ιανουαρίου αναμένονται τα αποτελέσματα μεικτής επιτροπής, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, των δασαρχείων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο «την εκπόνηση ενός μακρόπνοου σχεδίου δράσης για την πολιτική πυροπροστασία».

Επεσήμανε ότι η εκδήλωση θα επαναληφθεί σε τρεις μήνες, για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Το μεσημέρι, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το αστυνομικό μέγαρο, όπου εκπαιδεύονται 65 αστυνομικοί για τα καθήκοντά τους ως «αστυνομικοί της γειτονιάς», που θα στελεχώσουν σύντομα τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα και εξέφρασε την υποστήριξή του και την βεβαιότητά του για την αποτελεσματικότητα του θεσμού.

ZENITH