Skip to main content

Πυροσβεστικό όχημα από τη Γερμανία στη Χαλκιδική

Πυροσβεστικό όχημα δασοπυρόσβεσης δώρισε ο δήμαρχος του Νέου Ιζενμπουρκ της Γερμανίας στην ελληνική κοινότητα της πόλης και θα παραδοθεί στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χα
Σε πάνω από 2.247 υπολογίζονται τα χιλιόμετρα που θα διανύσει το πυροσβεστικό όχημα δασοπυρόσβεσης που δώρισε ο δήμαρχος του Νέου Ιζενμπουρκ της Γερμανίας στην ελληνική κοινότητα της πόλης και θα παραδοθεί στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χαλκιδικής.

Το πυροσβεστικό όχημα τύπου Mercedes TLF 16/25, με οδηγό του τον Νίκο Μίχο, δημοτικό σύμβουλο στο Νέο Ιζενμπουρκ και πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της πόλης, ξεκίνησε το ταξίδι του σήμερα από το Νέο Ιζενμπουρκ (8 χλμ από τη Φρανκφούρτη) και πρόκειται να αφιχθεί στο Δημαρχείο Κασσάνδρας Χαλκιδικής την Πέμπτη 8 Απριλίου, έχοντας μάλιστα διασχίσει πρώτα την Ιταλία.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα έχει χωρητικότητα 2.500 λίτρων νερού και μπορεί να μεταφέρει έξι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούγκαρη, το πυροσβεστικό όχημα θα παραδοθεί στο Δήμο Κασσάνδρας, ο οποίος στη συνέχεια θα το παραδώσει στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος του Νέου Ιζενμπουρκ έχει ήδη δωρίσει στην ελληνική κοινότητα ένα πυροσβεστικό όχημα που παραδόθηκε στο Δήμο Κραννώνα του νομού Λάρισας.

ZENITH