Skip to main content

Ραγδαία ανάπτυξη για τη Σιγκαπούρη

Με το ποσοστό ρεκόρ του 18,1% αναπτύχθηκε η οικονομία της Σιγκαπούρης στο α΄ εξάμηνο του έτους, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η Ασία εμφανίζεται αρκετά ευέλικτη στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Με το ποσοστό ρεκόρ του 18,1% αναπτύχθηκε η οικονομία της Σιγκαπούρης στο α΄ εξάμηνο του έτους, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία της Ασίας εμφανίζεται αρκετά ευέλικτη στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Το ΑΕΠ της χώρας διευρύνθηκε με ποσοστό 26% στο β΄ τρίμηνο έναντι του α΄ τριμήνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του α΄ εξαμήνου είναι η ταχύτερη που έχει καταγραφεί από το 1975, όταν και άρχισαν οι σχετικές μετρήσεις.

Μετά από τα στοιχεία για το ΑΕΠ εξαμήνου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως για το έτος προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας 13%-15%.

Ένα χρόνο αφότου η Σιγκαπούρη βγήκε από τη χειρότερη ύφεση που πέρασε από την ανεξαρτησία της το 1965, οι τουρίστες καταφθάνουν σωρηδόν, οι εταιρείες έχουν αυξήσει τις προσλήψεις και τα πλοία αφήνουν τα λιμάνια της χώρας κουβαλώντας όλο και περισσότερα εμπορεύματα.

Η ενίσχυση της οικονομίας του νησιού έχει βοηθήσει γενικότερα στην ανάκαμψη της ασιατικής οικονομίας, που ώθησε μάλιστα τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια τις προηγούμενες εβδομάδες, παρά τις ανησυχίες ότι οι δημοσιονομικές ανησυχίες της Ευρώπης θα επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάκαμψη.

ZENITH