Skip to main content

Ραγκούσης: Αξιοποίηση των εργαζομένων της Ολυμπιακής

Για την άμεση αξιοποίηση των περίπου τριών χιλιάδων εργαζόμενων της Ολυμπιακής, που δεν απορροφήθηκαν από τη νέα εταιρεία, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών.
Για την άμεση αξιοποίηση των περίπου τριών χιλιάδων εργαζόμενων της Ολυμπιακής, που δεν απορροφήθηκαν από τη νέα εταιρεία, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της και θα τους τοποθετήσει στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Είναι παράλογο ένα τόσο παραγωγικό δυναμικό να μην αξιοποιείται, ενώ θέλει να εργαστεί και την ίδια ώρα να γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων ή και με συμβάσεις έργου από δήμους, ΔΕΚΟ και δημόσιο», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Πρόσθεσε ότι θα δώσει και άλλο χρονικό περιθώριο στους δήμους, για να καλύψουν κενές θέσεις τους από αυτούς τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους έχουν και την εξειδίκευση, αλλά και την ηλικία, για να προσφέρουν. Μάλιστα είπε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και δεκαπέντε δικηγόροι οι οποίοι θα αξιοποιηθούν το πιθανότερο στο ΑΣΕΠ.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης, σχετικά με το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο για το 2010, διευκρίνισε ότι αυτό θα ισχύσει και στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ, ενώ επανέλαβε ότι στη συνέχεια για πέντε δημοσίους υπαλλήλους που θα φεύγουν θα προσλαμβάνεται ένας και πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού και ο περιορισμός της σπατάλης.


πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ZENITH