Skip to main content

Ραγκούσης: Παρέλαβα Mercedes 200.000 ευρώ από τον Παυλόπουλο

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως όταν παρέλαβε το υπουργείο το 2009 βρήκε μια θωρακισμένη Mercedes 5000 κυβικών, την οποία είχε αγοράσει ο Πρ.Παυλόπουλος.

Επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εξαπολύει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

«Σε μία κορυφαία επιλογή που είναι η επιλογή και η πρόταση Προέδρου τη Δημοκρατίας o κ. Τσίπρας επιλέγει έναν φορέα πολιτικών οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στο δημοσιονομικό γκρεμό», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης είπε πως όταν ανέλαβε το 2009 το υπουργείο Εσωτερικών από τον για πέντε χρόνια υπουργό, Πρ.Παυλόπουλο, μέσα στην «πλήρη διάλυση της διοίκησης» που παρέλαβε ήταν και μία θωρακισμένη Mercedes 5000 κυβικών, αξίας περίπου 200.000 ευρώ, την οποία είχε αγοράσει ο κ. Παυλόπουλος, με σκοπό τη χρήση της από τον ίδιο τον υπουργό.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε, πως τότε αρνήθηκε να την χρησιμοποιήσει και έκανε τις μετακινήσεις του με ένα μεταχειρισμένο Golf 1.600 κυβικών, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Παρέλαβα μία διοίκηση, κατά την οποία είχαν προληφθεί στο δημόσιο άτομα από όποιο παράθυρο και πόρτα μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, με μόνο κριτήριο την κομματική προτίμηση » συνέχισε ο κ. Ραγκούσης κάνοντας αναφορά τόσο στις προσλήψεις, αλλά και τις επιλογές διευθυντών και προϊσταμένων με «βύσματα».

Ο κ. Ραγκούσης υπενθύμισε επίσης τις αντιδράσεις του κ. Παυλόπουλου στο νόμο 38 που είχε εισηγηθεί ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά νομίμων μεταναστών.

Τέλος ο κ. Ραγκούσης είπε πως ο κ. Αλιβιζάτος θα ήταν μία ιδανική περίπτωση για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς «έχει γνώση και επιστημονική επάρκεια».

ZENITH