Skip to main content

Ρατσιστικό γράμμα σε ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία

Προκλητική επιστολή γεμάτη ρατσισμό, εστάλη ανωνύμως σε εστιατόριο, οικογένειας Ελλήνων, που ζει σχεδόν 30 χρόνια, στο Ντίσελντορφ.

Προκλητική επιστολή γεμάτη ρατσισμό, εστάλη ανωνύμως σε εστιατόριο, οικογένειας Ελλήνων, που ζεί σχεδόν 30 χρόνια, στο Ντίσελντορφ. Την επιστολή δημοσιοποίησε η οικογένεια Ντόρας, που έχει τη κατάστημα εστίασης «Εστιατόριο του Πλάτωνα».

«Η νέα ελληνική κυβέρνησή σας είναι θρασεία, αυθάδης και συμπεριφέρεται σαν όχλος, αγενών, κόπανοι», ξεκινούσε η επιστολή και συνέχιζε: «Να πληρώσετε φόρους... γιατί; Να δουλέψετε... γιατί; Το να ξαπλώνετε στον ήλιο είναι πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν πληρώνουν οι άλλοι για αυτό».

«Οσο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να δυσφημεί και να προσβάλλει τους ιδιαίτερα εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ούτε θα πατάμε το πόδι μας στα καταστήματά σας. Γυρίστε πίσω στην διεφθαρμένη, σάπια και εντελώς ανίκανη και βρώμικη Ελλάδα», καταλήγει η επιστολή.

«Είναι κρίμα μετά από 31 χρόνια να νιώθεις ανεπιθύμητος. Μιλάμε και γράφουμε γερμανικά, πληρώνουμε φόρους όπως όλοι οι υπόλοιποι Γερμανοί πολίτες. Εχουμε φτιάξει δουλειές και χτίσει τις ζωές μας εδώ», είπε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου. Δήλωσε όμως χαρούμενη από την αντίδραση των Γερμανών όταν δημοσίευσε την επιστολή στο διαδίκτυο.

Αυτές οι αντιδράσεις οφείλονται στη μονόπλευρη σκιαγράφηση της Ελλάδας από τα γερμανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην Deutsche Welle, ο δρ. Πάβελ Τοκάρσκι, ακαδημαϊκός και ερευνητής.

ZENITH