Skip to main content

Ραχόι σε Τσίπρα: Δεν γίνεται να φτιάχνεις τους δικούς σου κανόνες στην ΕΕ

Την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την οποία του εξέφρασε τη θλίψη του για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις Άλπεις, αποκάλυψε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός του εξέφρασε τη θλίψη του για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις Άλπεις, όπου σκοτώθηκαν 50 Ισπανοί πολίτες, αποκάλυψε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να επισκεφτεί την Αθήνα το προσεχές διάστημα.

Όπως μεταδίδει το Lainformacion, στη συνέντευξή του στο ισπανικό δίκτυο RNE, ο Ισπανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πάντως πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «πρέπει να κατανοήσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει σύμφωνα με τους κανόνες της και δεν μπορεί να λειτουργήσει αν ο καθένας ακολουθεί τους δικούς του κανόνες».

Αφού ευχήθηκε στην Ελλάδα να ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο Ραχόι έδειξε πρόθεση συμφιλίωσης εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφτεί την Αθήνα μέχρι τον Ιούνιο διευκρινίζοντας ότι αυτήν την περίοδο «όλοι είμαστε αρκετά απασχολημένοι». Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο μιας κατ' ιδίαν συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

ZENITH