Skip to main content

Ρεν: Οι Έλληνες να ξεχάσουν τα περί διαγραφής του χρέους

Στην επιμήκυνση των δανείων πρέπει να εστιάσουν οι Έλληνες σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Όλι Ρεν.

Στην επιμήκυνση των δανείων πρέπει να εστιάσουν οι Έλληνες σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως θα πρέπει να ξεχάσουμε τα περί διαγραφής του χρέους.

Ο κ. Ρεν σε συνέντευξη του  στο πρακτορείο Bloomberg δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να πετύχει «κούρεμα» του χρέους και σημείωσε ότι πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους, μέσω της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μια επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», είπε, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών.

Ακόμη προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια επανάληψη των εκλογών του 2012, όταν χρειάστηκε και δεύτερος γύρος για την εκλογή κυβέρνησης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή προέχει η καταπολέμηση της πολιτικής αβεβαιότητας μέσω του γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης και στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Το 2012 ήταν ένα χαμένο έτος οικονομικά για την Ελλάδα, που οδήγησε σε μεγάλα κοινωνικά κόστη», ανέφερε.

Ο Ρεν αναφέρθηκε, επίσης, στις συζητήσεις περί Grexit σημειώνοντας πως αν και η Ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη να διαχειριστεί τυχόν αναταράξεις, ωστόσο, τόνισε ότι αυτό δεν καθιστά πιθανή την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

ZENITH