Skip to main content

Ρευστό στην αγορά από τις συγχωνεύσεις ζητούν οι έμποροι

Με θετικό μάτι βλέπει τις επικείμενες συγχωνεύσεις τραπεζών η ΕΣΕΕ, σημειώνοντας ότι το το ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο οι κινήσεις αυτές θα συμβάλλουν, ώστε να διοχετευτεί η αναγκαία ρευστότητα στη
Με θετικό μάτι βλέπει τις επικείμενες συγχωνεύσεις τραπεζών η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σημειώνοντας ότι το το ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο οι κινήσεις αυτές θα συμβάλλουν, ώστε να διοχετευτεί η αναγκαία ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, «είναι βέβαιο ότι οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και θα τις καταστήσουν ισχυρότερες στο διεθνή ανταγωνισμό. Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν ως στόχο να σταματήσουν τον περαιτέρω «αφελληνισμό» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

«Το ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο οι κινήσεις αυτές θα συμβάλλουν, ώστε να διοχετευτεί η αναγκαία ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στις ΜμΕ, οι οποίες βλέπουν τον τελευταίο καιρό τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες να περιορίζονται μόνο στο σκέλος των υποχρεώσεων προς αυτές», συνεχίζει ο κ. Κορκίδης

Η ΕΣΕΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει και να ενεργήσει γρήγορα, με την προϋπόθεση της διασφάλισης της διαφάνειας των διεργασιών και της εγγύησης της διατήρησης των εποπτικών ελέγχων, ώστε τα μεγάλα σχήματα που αναμένεται να προκύψουν από τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις να αυξήσουν τη ροή χρήματος στην αγορά.

ZENITH