Skip to main content

Reuters: Διαλύεται και αποχωρεί από την Ελλάδα η Τask Force

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Ομάδα Δράσης φέρνει τη διάλυσή της και την αποχώρησή της από την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου.

Η Task Force (Ομάδα Δράσης) με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που είχε  δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση, διαλύεται και αποχωρεί από την Ελλάδα, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να θορυβήσει ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ οι οποίες είναι ήδη ενοχλημένες με την πρόθεση της Αθήνας να εγκαταλείψει κάποιες μεταρρυθμίσεις.

«Ομάδα Δράσης θα αναμορφωθεί και θα χάσει το όνομά της, ενώ, οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα μετακινηθούν σε άλλο τομέα της Κομισιόν με αποστολή να βοηθά κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχο μόνο την Ελλάδα. Όπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο», σημειώνεται.

Μάλιστα, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε άλλος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

ZENITH