Skip to main content

Roadshow ναι, δολαριακό ομόλογο ίσως, λέει ο ΟΔΔΗΧ

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του δημοσίου να προβεί στην έκδοση δολαριακού ομολόγου. Το roadshow θα γίνει, σύμφωνα με τον επικεφαλής τον ΟΔΔΗΧ, αλλά η έκδοση θα εξαρτηθεί από
Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του δημοσίου να προβεί στην έκδοση δολαριακού ομολόγου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ η Ελλάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το περιβόητο roadshow στις ΗΠΑ μετά τις 20 Απριλίου και κατόπιν να κρίνει αν υπάρχει το ενδιαφέρον, ώστε να προχωρήσει στην έκδοση του ομολόγου.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Π. Χριστοδούλου, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, δήλωσε ότι ο οργανισμός θα λάβει τις αποφάσεις του, αφού αξιολογήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών μετά το roadshow.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters, η Ελλάδα έχει ήδη διορίσει τη Morgan Stanley ως βασικό ανάδοχο για την υπό σχεδιασμό δολαριακή έκδοση ομολόγου μέσα στον Απρίλιο, είδηση που ο επενδυτικός οίκος το διέψευσε.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πηγές του Reuters, η Ελλάδα στράφηκε στην αμερικανική τράπεζα για την έκδοση του δολαριακού ομολόγου, που θα απευθύνεται σε Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων, προσπαθώντας να διευρύνει την επενδυτική της βάση.

ZENITH