Skip to main content

Ροδακινοπαραγωγοί: Θετικά μηνύματα από τη συνάντηση με Μπατζελή

Η αυριανή γενική συνέλευση πιθανότατα θα αποφασίσει το οριστικό λύσιμο των μπλόκων, καθώς ικανοποιημένοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με την υπουργό Αγροτικής
Προς λύση φαίνεται να βαίνουν τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας, καθώς ικανοποιημένοι δήλωσαν οι συνδικαλιστές τους από τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 7 λεπτά το κιλό για το συμπύρηνο ροδάκινο (περίπου 14 εκατ. ευρώ), ενώ εντός 10 ημερών ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή ροδάκινων (13 λεπτά το κιλό).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Αντώνης Νεστορόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της κ. Μπατζελή σε ό,τι αφορά στα 7 λεπτά/κιλό στο συμπύρηνο ροδάκινο.

Από την πλευρά του ο Κώστας Λολιόπουλος από την Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «δεν υπάρχει πλέον σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγών», προσθέτοντας πως η αυριανή γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσει το οριστικό λύσιμο των μπλόκων.

Όσον αφορά στα μπλόκα, θα παραμείνουν ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί, οπότε και θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο της Κουλούρας η γενική συνέλευση των παραγωγών για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

ZENITH