Skip to main content

Ρωσία: Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα Βαλκάνια

Ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για την εξαγορά βουλγαρικών επιχειρήσεων και για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα των παραγωγικών υποδομών της σερβικής οικονομίας.
Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά βουλγαρικών επιχειρήσεων φέρονται να δείχνουν οι Ρώσοι επιχειρηματίες, αλλά και οι επενδυτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά και συμμετέχουν στα ταμπλό των χρηματοοικονομικών αγορών της Νέας Υόρκης, αλλά και του Λονδίνου.

Όπως προκύπτει από στοιχεία βουλγαρικού επιχειρηματικού portal, το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στους τομείς της βουλγαρικής ελαφράς βιομηχανίας (υφαντουργία, επεξεργασία ξύλου), αλλά και των τουριστικών μονάδων.

Εξάλλου, Ρώσοι επιχειρηματίες, ενδιαφέρονται για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα των παραγωγικών υποδομών της σερβικής οικονομίας, με έμφαση στην κατασκευή του μετρό στο Βελιγράδι, διαπίστωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Σλόμπονταν Μιλοσάγεβιτς, στις επαφές που έχει στη Μόσχα.

Παράλληλα, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από την πόλη της Μόσχας, για την εισαγωγή σερβικών αγροτικών προϊόντων, καθώς οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας καταναλώνουν ημερησίως 40.000 τόνους προϊόντων διατροφής.

Τέλος, Ρωσία και Σερβία υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας κατά την 4η Διάσκεψη της Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH