Skip to main content

Ρώσοι τουρίστες σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στην Αττάλεια

Λεωφορείο που μετέφερε Ρώσους τουρίστες ανετράπη κοντά στην Αντάλια (Αττάλεια) της νότιας Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 25.
Δεκαέξι ρώσοι τουρίστες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα σε τροχαίο στην Αντάλια (Αττάλεια), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Υπάρχουν 16 νεκροί και 25 τραυματίες», δήλωσε ο Μεχμέτ Σεϊμάν.

 Λεωφορείο που μετέφερε Ρώσους τουρίστες ανετράπη κοντά στην Αντάλια της νότιας Τουρκίας, όταν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ποτάμι, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα αίτια του τροχαίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο Σεϊμάν είπε ότι μπορεί να οφείλεται στην «απροσεξία του οδηγού» και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο οδηγός είχε αποκοιμηθεί πάνω στο τιμόνι.

Το NTV, επικαλούμενο επίσημη πηγή, μετέδωσε ότι λεωφορείο κινείτο με κανονική ταχύτητα. «Το λεωφορείο προσέκρουσε στην περίφραξη γέφυρας, την έσπασε και έπεσε στο ποτάμι», εξήγησε ο Σεϊμάν.

«Οι ομάδες διάσωσης καταβάλλουν προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρίνισε. Οι τουρίστες ταξίδευαν από την πόλη Αλάνια της μεσογειακής Τουρκίας προς το Παμούκαλε, την πόλη της βορειοδυτικής επαρχίας Ντενιζλί. Στην Αντάλια, βασικό τουριστικό κέντρο της χώρας, μεταβαίνουν πολλοί ρώσοι παραθεριστές.

ZENITH