Skip to main content

Ρούβλια...νιετ από τη Μόσχα

Το μόνο που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα.
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα ολοκληρώθηκε, οι εντυπώσεις καταλάγιασαν και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει ένας σοβαρός απολογισμός, αναφορικά με τα αποτελέσματα του. Παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαδίδονται τις τελευταίες μέρες, μέσα από τα «αρμόδια» εικοινωνιακά κανάλια της κυβέρνησης, ένα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο:
 
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας, μέσω οποιουδήποτε τρόπου. Της συμμετοχής σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων, συμπεριλαμβανομένης, που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο έως και λίγες ώρες πριν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αρχίσει την επίσημη επίσκεψη του στη Ρωσία. Η Voria.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι Ρώσοι έκοψαν μαχαίρι τη συζήτηση, όταν περιστράφηκε σε αυτό το θέμα.
 
Αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται μόνο είναι ότι η ελληνική πλευρά έχει λόγους να ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή, στο προσεχές μέλλον, θα συντελεσθεί η απεμπλοκή των ελληνικών αγροτικών προιόντων από το ρωσικό εμπάργκο εισαγωγών. Μαζί με των κυπριακών και ίσως των πολωνικών.
 
Σύγχυση επεικρατεί και ως προς τα ενεργειακά ζητήματα, που θέλει να προωθήσει η Ελλάδα στη Ρωσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να τροποποιήσει πολύ το σχέδιο για την κατασκευή του «τουρκικού αγωγού», που θα φτάνει έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο και η ελληνική πλευρά επιδιώκει να διασχίζει τη Θράκη και τη Μακεδονία. Παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού περί «ελληνικού αγωγού» και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Λαφαζάνη στους συναρμόδιους υπουργούς, όταν επέστρεψε από τη δική του επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα...

ZENITH