Skip to main content

Ρουμανία:Μέιωση σημείωσαν τουρισμός και εξαγωγές

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν τόσο το ποσοστό των τουριστικών αφίξεων στη χώρα, όσο και το εμπορικό ισοζύγιο της Ρουμανίας με την Ιταλία.
Κατά 16,2% υποχώρησαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Ρουμανία το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2009, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στο Βουκουρέστι.

Το 73,2% επί του συνόλου των αφίξεων, απορροφήθηκε από τα ξενοδοχεία, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ευέλικτης τιμολογιακής πολιτικής από τις ξενοδοχειακές μονάδες, για την προσέλκυση ξένων πελατών.

Εμπορικό ισοζύγιο Ρουμανίας με Ιταλία

Πτώση της τάξης του 21,8% σημείωσαν οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ της Ρουμανίας και της Ιταλίας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, καθώς ανήλθαν στα 4,4 δισ.ευρώ.

Σημειώνεται ότι το εμπορικό ισοζύγιο των των δύο χωρών είναι σχεδόν ισοσκελισμένο, καθώς εξαγωγές και εισαγωγές μεταξύ τους, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο των 2,2 δισ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ρουμανικών εξαγωγών προς την Ιταλία είχαν οι εξαγωγές των μοντέλων Sandero και Logan, που παράγονται στο εργοστάσιο της Dacia, καθώς η ιταλική κυβέρνηση επιδότησε απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων.

ZENITH