Skip to main content

Ρουμανία: Συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών

Εθνική πολιτική συμφωνία, που προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησης στον τομέα της Άμυνας, υπέγραψαν ο πρόεδρος της Ρουμανίας και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Εθνική πολιτική συμφωνία, που προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησης στον τομέα της Άμυνας, υπέγραψαν ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι και άρχισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ρουμανίας, παρουσία του υπουργού Άμυνας Μιρτσέα Ντούσα και προεδρικών συμβούλων.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας είχε διαβουλεύσεις για τη συμφωνία με τους εκπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας (UNPR), του Συντηρητικού Κόμματος (PC), της Ουγγρικής Δημοκρατικής Ένωσης Ρουμανίας (UDMR) και της κοινοβουλευτικής ομάδας των άλλων μειονοτήτων εκτός της ουγγρικής, καθώς και του Λαϊκού Κόμματος - Νταν Ντιακονέσκου.

Μετά τις διαβουλεύσεις, ο κ. Γιοχάνις ανακοίνωσε ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμφώνησαν να διατεθεί το 2% του ΑΕΠ για τον προϋπολογισμό στον τομέα της Άμυνας αρχής γενομένης από το 2017.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός και αρχηγός του SPD, Βίκτορ Πόντα, η συμπρόεδρος του PNL Αλίνα Γκοργκίου, ο αντιπρόεδρος του PNL Καταλίν Πρεντόγιου και οι πρόεδροι του UNPR Γκαμπριέλ Οπρέα, του PC Ντανιέλ Κόνσταντιν, της UDMR Χούνορ Κέλεμεν και του PPDD, Σιμόνα Μαν.

πηγή balkans.com

ZENITH