Skip to main content

Ρουμπίνι:Περιθώριο 6 μηνών στην Ελλάδα πριν την αναδιάρθρωση

Έξι μήνες περιθώριο θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα η ΕE και το ΔNT, πιστεύει ο Nouriel Roubini. Εάν μέχρι τότε η χώρα δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, τότε, θα πρέ
Έξι μήνες περιθώριο θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πιστεύει ο Nouriel Roubini. Εάν μέχρι τότε διαπιστώσουν ότι η χώρα δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, τότε, θα πρέπει να προχωρήσουν στο «Σχέδιο Β», δηλαδή τη μεθοδευμένη αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil.

Η αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει να γίνει μέσω της ανταλλαγής παλαιών ομολόγων με νέα, τα οποία θα έχουν πιο μακροπρόθεσμη λήξη και χαμηλότερο επιτόκιο. «Είναι καλύτερα να το πληρώσουν οι επενδυτές που πήραν το ρίσκο και όχι οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί φορολογούμενοι», είπε ο Roubini.

Εν τω μεταξύ, ο οικονομολόγος επεσήμανε ότι το αδύναμο ευρώ λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, ωστόσο, προειδοποίησε ότι είναι θέμα 2-3 χρόνων η αγορά να επιτεθεί στο δολάριο, εάν οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το έλλειμμά τους.

ZENITH