Skip to main content

Σαφάρι για τα έσοδα με 250 «Ράμπο»

Τη δημιουργία πέντε νέων ομάδων 250 «ράμπο», με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων αποφάσισαν χθες ο υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Τη δημιουργία πέντε νέων ομάδων 250 «Ράμπο», με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων αποφάσισαν χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ.Καπελέρης, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Οι εν λόγω ομάδες θα ξεκινήσουν το έργο τους το Σεπτέμβριο και θα επικεντρωθούν σε όσους ζουν προκλητικά πλούσια ζωή, δηλώνοντας χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις των «Ράμπο» θα επικεντρωθούν στο κυνήγι όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, το συνολικό ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 32 δισ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών μεγάλης αξίας θα ελεγχθούν διεξοδικά, καθώς -όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες- πολλοί από αυτούς χρωστάνε μεγάλα ποσά στην Εφορία.

Επιπλέον, από κόσκινο θα περάσουν οι φορολογικές δηλώσεις μεγάλων εισοδημάτων, ενώ ανάμεσα στις προτεραιότητες των παραπάνω ομάδων βρίσκεται και ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» όσων έχουν στην κατοχή τους βίλες, πολυτελή οχήματα, πισίνες, κότερα κτλ, πολλά από τα οποία δηλώνονται ότι είναι στην κατοχή off- shore εταιριών.

Τέλος, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ενταθούν και οι έλεγχοι στην απόδοση ΦΠΑ και ειδικών φόρων, καθώς και στην έκδοση αποδείξεων.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι κλιμακίων του ΣΔΟΕ σε νησιά και παραθεριστικές περιοχές, όπου παρατηρείται όργιο φοροδιαφυγής. Στο στόχαστρο των κλιμακίων έχουν βρεθεί δεκάδες «μη κερδοσκοπικοί» σύλλογοι, οι οποίοι διοργανώνουν κάθε είδους εκδηλώσεις χωρίς να κόβεται ούτε μία απόδειξη.

ZENITH