Skip to main content

Σαφάρι κατά των πλουσίων στη Γερμανία

Έφοδο σε 13 υποκαταστήματα της ελβετικής τράπεζας Credit πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές, στο πλαίσιο του φοροεισπρακτικού «κυνηγιού» που έχουν εξαπολύσει κατά των πλουσίων της χώρας.
Οι Γερμανοί έχουν βαλθεί να δείξουν το καλό παράδειγμα σε όλα τα επίπεδα. Αφού ξεκίνησαν την εφαρμογή μίας άκρως λιτής δημοσιονομικής πολιτικής τώρα περνάνε κατά πάσα πιθανότητα στο στάδιο της κοινωνικής δικαιοσύνης όσον αφορά στην είσπραξη εσόδων.

Οι γερμανικές αρχές στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για φορολογική απάτη έκαναν έφοδο σε 13 υποκαταστήματα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Οι εισαγγελικές αρχές του Ντίσελντορφ ανακοίνωσαν χθες ότι περίπου 150 ανακριτές έλαβαν μέρος στις έρευνες, που εστιάζονται σε κατηγορίες ότι προσωπικό της ελβετικής τράπεζας βοήθησε πελάτες στο να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

Οι γερμανικές φορολογικές αρχές είχαν αγοράσει το Φεβρουάριο ένα CD που φέρεται ότι περιείχε πληροφορίες για περίπου 1.100 ευκατάστατους Γερμανούς. Οι αρχές πιστεύουν ότι συνολικό μη δηλωθέν εισόδημα 1,2 δισ. ευρώ βρίσκεται σε λογαριασμούς ελβετικών τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία πληρώνει για την εξασφάλιση προσωπικών δεδομένων που αφορούν σε πελάτες τραπεζών. Πάντως, όποια και να είναι η πολιτική τους, ένα είναι σίγουρο, ότι το Βερολίνο πάει για λίγα αλλά πάει και για πολλά! Μήπως θέλει για μία ακόμα φορά να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους εταίρους του, οι οποίοι αναλώνονται σε εφόδους στη μάζα κοιτώντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος;

ZENITH