Skip to main content

Σαφάρι του ΣΔΟΕ από σήμερα στην αγορά

Από σήμερα το σαφάρι του ΣΔΟΕ στην αγορά γίνεται ακόμα πιο ασφυκτικό και σκληρό για όσους συλληφθούν να φοροδιαφεύγουν. Κι αυτό γιατί τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος των ...αντιποίνων.
Από σήμερα το σαφάρι του ΣΔΟΕ στην αγορά γίνεται ακόμα πιο ασφυκτικό και σκληρό για όσους συλληφθούν να φοροδιαφεύγουν. Κι αυτό γιατί τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος των ...αντιποίνων. Συγκεκριμένα, όποιος - ιδιώτης ή επιχείρηση -συλλαμβάνεται να φοροδιαφεύγει, αμέσως θα εντάσσεται σε ειδικό καθεστώς, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την εξαίρεσή του από οποιαδήποτε απαλλαγή προβλέπει ο νόμος, την ενεργοποίηση όλων των ποινών και των προστίμων που του έχουν επιβληθεί κατά το παρελθόν, αλλά έχουν «παγώσει» και γενικότερα τη διακοπή κάθε είδους αμνήστευσης που έχει εξασφαλίσει, κάνοντας χρήση διάφορων διατάξεων.

Ο στόχος είναι προφανής: η αύξηση των εσόδων, δια της αυστηροποίησης του ελέγχου. Ο ρυθμός τους, μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται κατώτερος του αναμενόμενου, καθώς παρά το γεγονός ότι οι επιστροφές ΦΠΑ έχουν σταματήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο στόχος του 11,5% που έθεσε ο προϋπολογισμός παραμένει «άπιαστο όνειρο».

ZENITH