Skip to main content

Σακελλαρίδης: Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές

«Αν η κυβέρνηση είχε κάνει «στροφή 180» μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για αλλαγή της κυβερνητικής στάσης στις διαπρα

«Αν η κυβέρνηση είχε κάνει «στροφή 180» μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για αλλαγή της κυβερνητικής στάσης στις διαπραγματεύσεις.

«Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον  ΑΝΤ1. Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ώστε να βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ, η οποία σημείωσε ότι, «έγινε σε καλό κλίμα, δεδομένου του άσχημου κλίματος και της σκληρής στάσης της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα».

Σχετικά με μονομερείς ενέργειες από ελληνικής πλευράς, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο αίτημα που έστειλε χθες η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του κ.Βαρουφάκη. «Ούτως ή άλλως συμμετέχουμε στους τρεις θεσμούς» επισήμανε αναφορικά με την τρόικα, ξεκαθαρίζοντας ότι απαιτούμενο είναι η συνεργασία να μην είναι με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών», είπε τονίζοντας ότι το καθεστώς της Ελλάδας είναι διαφορετικό από αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών που επιτηρούνται.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάνουμε διάλογο και δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση και να τηρήσουμε τη λαϊκή εντολή» υπογράμμισε για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, «γιατί δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν».

Σημείωσε δε ότι, δεν σχεδιάζονται αλλαγές στα συγκεκριμένα νομοσχέδια, καθώς αυτά πρόκειται να «ελαφρύνουν την κοινωνία και να συμβάλουν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ».

 

ZENITH