Skip to main content

Σακελλαρίδης: Ο Βαρουφάκης δεν θα διαπραγματεύεται με τεχνικά κλιμάκια

Για αλλαγή στο «επίπεδο συζήτησης» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στα τεχνικά κλιμάκια που ξεκινούν ελέγχους.

Για αλλαγή στο «επίπεδο συζήτησης» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στα τεχνικά κλιμάκια που ξεκινούν ελέγχους.

«Αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης, ο Βαρουφάκης μιλάει με τους Θεσμούς, τα τεχνικά κλιμάκια θα μπαίνουν όταν υπάρχει ανάγκη εξειδίκευσης», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δεν θα μπαίνουν στα γραφεία των υπουργών». «Έχει σημασία γιατί οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και τα τεχνικά ζητήματα θα συζητούνται σε άλλο επίπεδο. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πολιτικά στις Βρυξέλλες και τα τεχνικά κλιμάκια θα συμβάλλουν αναλόγως». 

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε επίσης ότι τα «τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους Θεσμούς είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά».

Για το θέμα περί αντικατάστασης του Γιάννη Βαρουφάκη από τον Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής με τον οποίον θα συζητούν οι θεσμοί, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε: «Ο κ. Δραγασάκης είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής. Δεν υπάρχει θέμα, αντιθέτως η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις κινήσεις του υπουργού οικονομικών. Πιστεύει ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της Ελλάδας. Επιλογή της κυβέρνησης είναι ο κ. Βαρουφάκης. Με τον κ. Βαρουφάκη θα πορευτούμε, τον στηρίζουμε απόλυτα».

ZENITH