Skip to main content

Σαμαράς: Αντεπίθεση της ΝΔ με άνοιγμα στην κοινωνία

Η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην έναρξη του 8ου συνεδρίου του κόμματος, ενώ συμπλήρωσε πως το κόμμα του μπορεί να πρωταγωνιστήσει, γιατί διαφοροποιήθηκε
Η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έναρξη του 8ου συνεδρίου του κόμματος, ενώ συμπλήρωσε πως το κόμμα του μπορεί να πρωταγωνιστήσει, γιατί διαφοροποιήθηκε στο μνημόνιο και το καταψήφισε, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί είναι ταυτισμένο με το ίδιο το σύστημα και η αριστερά είναι μέρος του προβλήματος.

Υποστηρίζοντας την πολιτική του, ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει: «Κρατισμός, λαϊκισμός, ηγεμονία αριστερόστροφων ιδεών, υποβάθμιση δημοσίου συμφέροντος, κάλπικη ευημερία με δανεικά, έκπτωση αξιών και προτύπων». Η νέα μεταπολίτευση καλύπτει τα τέσσερα μεγάλα ελλείμματα, ανταγωνιστικότητας, δημοκρατίας, ασφάλειας και παιδείας, τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία, λέγοντας ότι «η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση, πέτυχε ανανέωση κατά 80% του στελεχικού της δυναμισμού, ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και γίνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία με διαδραστικό χαρακτήρα». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το κόμμα αποκτά νέο σπίτι, στο οποίο θα μεταφερθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανασυγκρότηση του κόμματος, που, όπως είπε, συντονίζεται με την γενικότερη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου. «Τέρμα στην εσωστρέφεια», είπε μετ΄ επιτάσεως ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσεις στη δύσκολη καθημερινότητά του».

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε πως «όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και την διέξοδο».

Ομιλία Αβραμόπουλου

Για μία νέα αρχή και αναγέννηση της ΝΔ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του στο τακτικό συνέδριο του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως «μέσα από την ήττα του προηγούμενου χρόνου, ξεπήδησε η ευθύνη και η ελπίδα».

«Ξεκινάμε, μέσα από μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής στη νέα πολιτική πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε από τις τελευταίες εκλογές, αλλά και την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, για την οποία όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, το οποίο και δεν διστάσαμε να αναλάβουμε», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας το 80 συνέδριο ως σηματοδότηση μίας νέας αρχής.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η «καινούρια ΝΔ» έχει μια ξεκάθαρη πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα και στρατηγική, ανοίγει τις πόρτες της στην κοινωνία και έρχεται πιο κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους, ενώ δεν έλειψε να ασκήσει αυτοκριτική για την ήττα στις προηγούμενες εκλογές. «Με την εκλογή όμως του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε και πάλι ο δρόμος της επιστροφής. Με προσδοκία και ελπίδες. Οι Έλληνες πολίτες, να γνωρίζουν και τους διαβεβαιώνουμε γι΄ αυτό, ότι δεν θα τους διαψεύσουμε», τόνισε, αναφέροντας πως έχει δημιουργηθεί μία «μεγάλη σύγχρονη προοδευτική και δημοκρατική κεντροδεξιά».

Ακόμη, δήλωσε πως η επόμενη μέρα του Συνεδρίου, θα είναι μια νέα εποχή συνεχούς διαλόγου με την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών. «Δημιουργούμε, με νέες σύγχρονες δομές και μηχανισμούς που υποστηρίζονται από τις νέες τεχνολογίες, το διαδραστικό κόμμα, το πρώτο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα, που θα είναι σε συνεχή ανοιχτή γραμμή με την ευρεία κοινωνία των πολιτών και θα συνδιαμορφώνει μαζί τους τις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας».

ZENITH