Skip to main content

Σαμαράς: «Αποκαλύπτεται η γύμνια του ΠΑΣΟΚ»

Τη διαβεβαίωση ότι θα διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης και δεν θα δώσει λευκή επιταγή στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο νέος αρχηγός της ΝΔ μιλώντας στην πρώτη υπό την προεδρία του συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής
Διπλό μήνυμα, ενότητας προς την παράταξη της ΝΔ αλλά και σκληρής αντιπολίτευσης προς το ΠΑΣΟΚ, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του. 

«Βρίσκομαι εδώ μπροστά σας με απόλυτη συναίσθηση του χρέους που έχω να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Βάζω σφουγγάρι και σβήνω ό,τι ειπώθηκε πριν τις 29 Νοεμβρίου», επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν δικοί μου και μη, όλοι είμαστε το ίδιο. Εντολείς αυτού του μηνύματος ενότητας είναι οι 800.000 που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου», συμπλήρωσε.

«Εχω διακηρύξει μετά την εκλογή μου ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά δεν θα δεχθώ κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητάς μας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Έχουμε μπροστά μας την ανασυγκρότηση της παράταξής μας. Δεν μας επιτρέπει η ιδεολογία και η νοοτροπία μας να υποκύψουμε σε πρακτικές λαϊκισμού».

«Δεν πρόκειται να δώσουμε «λευκή επιταγή» στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα επιτρέψουμε να βλάψει τη χώρα», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Κανείς δεν θα θεωρεί δεδομένη ούτε την αντίθεσή μας ούτε την στήριξή μας στην κυβέρνηση. Όσο δεδομένο σε θεωρούν τόσο λιγότερο σε υπολογίζουν», πρόσθεσε.

«Ό,τι μέτρο χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια του ο τόπος θα το στηρίξουμε, θα είμαστε και μαζί εκεί που πρέπει και απέναντι εκεί που χρειάζεται», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιδοθούμε σε κοκορομαχίες στη βουλή για το ποιος θα πει την πιο πετυχημένη ατάκα».

«Αποκαλύπτεται ήδη η γύμνια του ΠΑΣΟΚ»

«Αποκαλύπτονται ήδη οι ασυνέπειες του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύπτεται η γύμνια του, δεν έχει σχέδιο, ούτε ετοιμότητα να πάρει μέτρα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Τους γενικούς γραμματείς περιμένει ο κ. Παπανδρέου να τους φέρει ο Αη Βασίλης», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Έχουν το θράσος να χρεώνουν στη δική μας διακυβέρνηση τη δική τους αβουλία».

«Ανευθυνότητα δεν επιδείξαμε ποτέ, λαϊκισμό δεν κάναμε, με τους θεσμούς δεν παίξαμε, λεφτά που δεν υπάρχουν δεν τάξαμε, ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράσαμε», ανέφερε σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

«Δεν είμαστε εμείς που ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι η χώρα πρέπει να μπει στην εντατική», υπογράμμισε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως «έσπειρε τέτοια ανασφάλεια, που προκάλεσε πανικό κυρίως στις διεθνείς αγορές».

Κάνοντας νύξη και για την τακτική που έχει ακολουθεί ως τώρα η κυβέρνηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Τα πολλαπλά εξωτερικά μας μέτωπα είναι πολύ σοβαρά, για να εξετάζονται στο πλαίσιο διμερών απροετοίμαστων επαφών μεταξύ αρχηγών κρατών».

Αναφερθείς στη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε μελλοντικά μέτρα. Έκανε λόγο για «ευσεβείς πόθους» τους οποίους ο κ. Παπανδρέου «εμφάνισε σαν πρόγραμμα το οποίο χαρακτήρισε «πρόγραμμα – ευχολόγιο».

«Έντυσε την αναβλητικότητα του με μια έκθεση γενικών ιδεών. Σε τι μας καλεί να δώσουμε συναίνεση στη γενικολογία και τα ευχολόγιά του;», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

ZENITH