Skip to main content

Σαμαράς: Δε θα αφήσω να σβήσει το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή(vid)

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη. «Οδηγούν τη χώρα ή σε νέο μνημόνιο ή σε άτακτη χρεωκοπία», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

του Τάσου Τασιούλα

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν απόψε το "Βελλίδειο" από οπαδούς της ΝΔ, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, ίσως τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, με τη συσπείρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη να είναι εμφανής κι από τις παρουσίες.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε λίγο μετά τις 7 στο συνεδριακό κέντρο και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Χαιρέτισε όλους τους υποψηφίους, ενώ χειραψία είχε και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο ήταν το πρώτο τετ α τετ εδώ και περίπου ένα χρόνο και εγκάρδιο χαιρετισμό με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
 
Ο κ. Σαμαράς άρχισε την ομιλία του με ένα βίντεο με μια ηχογραφημένη ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μια δική του δήλωση, για τα εθνικά θέματα και μόλις αυτό τελείωσε είπε: "Δε θα αφήσω το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να σβήσει".
 
 
Στόχος στην ομιλία του ήταν να δώσει μήνυμα νίκης για την Κυριακή και να περάσει στον κόσμο της ΝΔ την αισιοδοξία του για την πρωτιά.
 
Ακολούθησε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, για τις διφορούμενες θέσεις που εκφράζουν στελέχη του για την οικονομία, αλλά και για τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα.
 
Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να δώσει προοπτική ανάπτυξης, μιλώντας για μια σειρά από έργα που γίνονται ή έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στη Θεσσαλονίκη (λιμάνι, αεροδρόμιο, ζώνη καινοτομίας, μετρό, προαστιακός, αναβάθμιση υποδομών Παιδείας, δεύτερο κανάλι ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη κτλ.) και έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.
 
Image
Σαμαράς: Δε θα αφήσω να σβήσει το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή(vid)
 
Μίλησε για δυο μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ: "Έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και αποδεικνύεται ότι θα τους αυξήσει. Εμείς είμαστε που μειώνουμε το φόρο εισοδήματος, αυτοί βάζουν φόρο μέχρι 60%. Στέλνουν μήνυμα στη νέα γενιά: Ακόμη και να πετύχεις και να ξεχωρίσεις θα σου τα πάρει το κράτος. Διώχνουν λόγω φορολογίας τους επενδυτές. Θα καταργήσουν λένε τον ΕΝΦΙΑ και θα φορολογήσουν όσους έχουν ακίνητη περιουσίς πάνω από 200.000 ευρώ. Αυτοί είναι η μεσαία τάξη. Εμείς θα μειώνουμε κάθε χρόνο τον ΕΝΦΙΑ και στο τέλος της τετραετίας θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση".
 
Ο πρωθυπουργός είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα ή σε νέο μνημόνιο ή σε άτακτη χρεωκοπία.
 
"Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος, διότι πλέον δεν είναι ιδιωτικό, αλλά κρατικό χρέος και οι χώρες που μας δάνεισας δεν πρόκειται να το δεχτούν", τόνισε και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και εξαπάτησε τον κόσμο σέρνοντας τη χώρα σε εκλογές.
 
"Ήθελαν να ματαιώσουν την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, να ματαιώσουν την ανάκαμψη, επειδή ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει", είπε ο κ. Σαμαράς.
 
Το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση έδωσαν οι νεολαίοι της ΝΔ με τα συνθήματά τους, που διέκοπταν την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος πάντως το χαιρόταν και χαμογελούσε, απαντώντας ορισμένες φορές στα συνθήματα, με το: "Τη Δευτέρα η ΝΔ στην κυβέρνηση".
 
Υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις (10% μείωση σε βάθος τετραετίας για επιχειρήσεις), ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα (δεν έπρεπε να την έχουμε καταργήσει), "αποποινικοποιούμε τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, μειώσεις στο ΦΠΑ, σε δυο χρόνια θα επιστρέψουμε το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας".
 
Image
Σαμαράς: Δε θα αφήσω να σβήσει το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή(vid)
 
Υποσχέθηκε επίσης κάθαρση στον αθλητισμό με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, αλλά και μέτρα επιβράβευσης στους συνεπείς φορολογούμενους. Όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όχι άλλες αυξήσεις φόρων, τόνισε ο κ. Σαμαράς.
 
Χαρακτήρισε "ανεύθυνα" όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για "τζούφιο παλικαρισμό τους", που εγκυμονεί τον κίνδυνο να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές επιδοτήσεις, την ανάπτυξη και τα έργα υποδομής.
 
"Με τέτοια αλλαζονία που έχουν φανταστείτε τι θα κάνουνε αν κυβερνήσουν κιόλας. Αλλά δε θα κυβερνήσουν από τη Δευτέρα", σημείωσε.
 
"Την ερχόμενη Κυριακή παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος", τόνισε ο κ. Σαμαράς και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους αναποφάσιστους, τους νοικοκυραίους, το μεσαίο χώρο, τους ανθρώπους της κοινής λογικής να ψηφίσουν τη ΝΔ. "Δεν έχει καμιά σημασία ποιο κόμμα θα είναι δεύτερο, τρίτο κτλ. Το θέμα είναι μόνο ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. Όποιο κι αν είναι το κομματικό παρελθόν κάθε Έλληνα, τον καλώ να σκεφτεί μπροστά στην κάλπη αν θέλει μια Ελλάδα όρθια κι όχι τριτοκοσμικές χίμαιρες, αν θέλει κυβερνητική σταθερότητα ή ακυβερνησία. Είμαστε αυτοί που θέλουμε να ενώσουμε την Ελλάδα και είμαστε οι περισσότεροι, η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία που θα κερδίσει την Κυριακή", κατέληξε ο πρωθυπουργός.
 
Από νωρίς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί σε όλους τους δρόμους γύρω από το τετράγωνο της ΔΕΘ και είχαν κλείσει πολλοί κεντρικοί δρόμοι.
 
Image
Σαμαράς: Δε θα αφήσω να σβήσει το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή(vid)
 
Business Story
Off

ZENITH