Skip to main content

Σαμαράς για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι οι ψηφόφοροι εγκατέλειψαν τη ΝΔ γιατί «υποστείλαμε τις σημαίες μας».
Σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι οι ψηφόφοροι εγκατέλειψαν τη ΝΔ γιατί «υποστείλαμε τις σημαίες μας». Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι «κάποιοι νόμισαν ότι οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες και ενώ οι ιδέες μας, όπως λέει, κερδίζουν έδαφος παντού, εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει. Επίσης, αναφέρει ότι χωρίς ιδεολογία χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την ιδεολογία της, αλλά προσπάθησε να την κρύψει. Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά.Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλο πυρήνα των οπαδών της δικής μας παράταξης, σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Σαμαρά, ο οποίος επισημαίνει ότι το κόμμα έχει χρόνια να συζητήσει συλλογικά και συντεταγμένα.

Ο κ. Σαμαράς προτείνει άμεση επανίδρυση της ΝΔ, επιστροφή στην ιδεολογία της και στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος. Αυτονόητο είναι ότι η επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες, τονίζει ο κ. Σαμαράς. Τάσσεται υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που δίνει προτεραιότητες, όπως αναφέρει, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.

Αναφερόμενος στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ τονίζει ότι σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση και δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό. Σχολιάζοντας απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού, είτε από τους συνέδρους είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε οποιοδήποτε γήπεδο όμως θεωρεί ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ζητά η βάση της Νέας Δημοκρατίας. Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες", προσθέτει. Η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά καταλήγει: Το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους. Δηλαδή, την εκλογή του προέδρου από τη βάση».

ZENITH