Skip to main content

Σαμαράς: Λήξαν το θέμα του συνεδρίου της ΝΔ- Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit

Έχει κλείσει το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ, δήλωσε από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής ο Αντώνης Σαμαράς. Επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζει «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικώ

Η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ θα είχε ουσιαστικά ως αντικείμενο την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε από κανέναν ανοιχτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «συνεπώς το θέμα έχει κλείσει» δήλωσε από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Όπως είπε, «η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στο λαό», αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη - τον οποίο χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» - ότι θα διενεργηθούν εκλογές ή δημοψήφισμα, εάν απορριφθούν οι ελληνικές προτάσεις από τους εταίρους.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να παραδεχθεί, με τη συμφωνία του Eurogroup, ότι η χώρα επί της διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι μέσα εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.

«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και μόνη εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία, που κράτησε στις εκλογές», υπογράμμισε.

«Ονόμασαν την τρόικα "θεσμούς", βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας την πρόταση Βαρουφάκη για σύσταση σώματος «μυστικών φοροελεγκτών», τόνισε: «Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από το Ροζ Πάνθηρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης και δεν πρέπει να φύγει ως "θύμα ανατροπής", αλλά να πιει το πικρό ποτήρι των επιλογών του ώστε να ηττηθεί μια για πάντα ο λαϊκισμός», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας λάθος τόσο τη θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης» όσο και εκείνη περί «ώριμου φρούτου».

ZENITH