Skip to main content

Σαμαράς: Μετεκλογικές ομοιότητες Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βαρουφάκης θυμίζουν τα απίστευτα σφάλματα των κ.κ.Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου το 2009».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ανησυχητική τη χθεσινή απόφαση της EKT, αλλά, όπως είπε, «τα χειρότερα μπορούν να αποτραπούν». Κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να διασύρει την Ελλάδα, την οποία παρέλαβε όρθια.

«Δεν θέλω να σχολιάσω αυτούς που μίλησαν για εκστρατεία φόβου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε ότι είναι σωστό και θα στηλιτεύουμε οτιδήποτε είναι λάθος. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο».

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των πολιτικών του, ενώ αναγνώρισε ότι κατά τη διακυβέρνηση έγιναν και λάθη. Όπως είπε η κυβέρνησή του στάθηκε με επιτυχία στην ιστορική πρόκληση που ανέλαβε. «Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα» σημείωσε και τόνισε πως «καλό θα ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να σταματούσε να αμφισβητεί τα επιτεύγματα της δικής μας κυβέρνησης». «Δεν θέλουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Η ΝΔ έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «χάσαμε τις εκλογές αλλά δεν είχαμε την τύχη του ΠΑΣΟΚ». «Σημασία για εμάς έχει το αύριο, με σταθερά βήματα μπροστά» τόνισε.

 

 

ZENITH