Skip to main content

Σαμαράς: Όχι ελπίδα, αλλά λεπίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο.

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως με την πολιτική του του θα μεταστρέψει την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας.

Μιλώντας στην κεντρική του προεκλογική ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «έρχονται τα καλύτερα, αλλά έρχονται και τα χειρότερα».

«Έρχεται η ανάπτυξη και η οικονομία άρχισε να παίρνει μπροστά. Την ώρα που όλα αυτά είναι σε εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ τα τίναξε όλα στον αέρα οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ατύχημα που υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της. Αυτό το ατύχημα δεν θα αφήσουμε να συμβεί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα αλλά και η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη με το πακέτο Γιούνκερ και το πακέτο Ντράγκι. Η Ευρώπη θα βρέχει χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει ομπρέλα», επεσήμανε, σημειώνοντας πως για την αγορά των κρατικών ομολόγων που αποφάσισε η ΕΚΤ είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και στο σημείο αυτό κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναγνωρίζει «ούτε την αξιολόγηση ούτε το πρόγραμμα. Δηλαδή λέει όχι στο Πρόγραμμα Ντράγκι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας» είπε, ενώ, συνεχίζοντας την επίθεσή του, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοεί την Ευρώπη. «Όμως ο ελληνικός λαός θέλει την ασφάλεια της Ευρώπης», ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις δεσμεύσεις τους για φοροελαφρύνσεις και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως ο φόρος ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από αυτό στην υπόλοιπη Ευρώπη και αυτός θα πηγαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του συγκεκριμένου θέματος, ο πρωθυπουργός είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να φορολογήσει την μεσαία τάξη. «Αυτό δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση μας θα παραδώσει μια Ελλάδα που θα έχει τους χαμηλότερους συντελεστές σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να κάνω μειώσεις νωρίτερα. Όμως τώρα γίνεται, νοικοκυρεμένα». Στο σημείο αυτό υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όταν το 2009 είπε «λεφτά υπάρχουν».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έγιναν την τελευταία διετία.

ZENITH