Skip to main content

Σαμαράς: Στηρίζουμε αλλά δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια

Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά της κυβέρνησης και δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, όπως όλοι όσοι αγαπάνε την πατρίδα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά της κυβέρνησης και δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα, αλλά ούτε να πάτε τη χώρα στα βράχια. Στηρίζουμε αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως όχι μόνο δεν έχει σχέδιο και έχει και εμμονή στο ψέμα. «Η εμμονή στο ψέμα δεν είναι αρετή, αλλά μεγάλο ελάττωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ελπίδα να βγει η κυβέρνηση όρθια από τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup, «όπως έκαναν τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντίστοιχες συνθήκες».

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής του όταν ήταν πρωθυπουργός λέγοντας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Eσείς βρήκατε τη χώρα σε ανάκαμψη, όχι σε βαθιά ύφεση, όπως εμείς. Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε».

«Παραλάβαμε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη αλλά εμείς παραδώσαμε μια χώρα όρθια, ενώ τώρα έχει επανέλθει η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε.

ZENITH