Skip to main content

Σαμαράς: Στρεβλή μεταρρύθμιση ο «Καλλικράτης»

Για στρεβλή μεταρρύθμιση στην οποία «οργίασε και η κομματική κοπτοραπτική» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε να αλλάξει το σχέδιο «Καλλικράτης».
Για στρεβλή μεταρρύθμιση, στην οποία «οργίασε και η κομματική κοπτοραπτική», έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευση της ΝΔ να αλλάξει το σχέδιο «Καλλικράτης».

«Τα ακούσατε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις χθεσινές ενστάσεις που προέβαλε ο κ. Πετσάλνικος σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στο ν/σχ δεν τηρήθηκε το κριτήριο διατήρησης των ιστορικών δήμων, στην περίπτωση του Μυστρά και της Βεργίνας.

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, «θα κάνει στην πραγματικότητα και με υγιείς και βιώσιμους όρους αυτό που σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει στα χαρτιά και προωθεί με τον πιο στρεβλό τρόπο».

Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Σαμαρά στη χθεσινή διαφωνία του Φίλιππου Πετσάλνικου με τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τόνισε πως δεν ανέπτυξε «κανένα επιχείρημα για κομματική κοπτοραπτική».

Προειδοποιεί ο Κακλαμάνης

«Ο Καλλικράτης πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ξέμεινε μόνος», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Κακλαμάνης, αφού σημείωσε ότι τόσο η ΚΕΔΚΕ όσο και οι τοπικές κοινωνίες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «λένε όχι στο συγκεκριμένο σχέδιο» κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση «να υιοθετήσει τις ομόφωνες προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και να βοηθήσει, ώστε ο «Καλλικράτης» να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και κυρίως να είναι βιώσιμος και αποτελεσματικός».

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε ότι, αν ο κ. Ραγκούσης επιμείνει «στην πλήρη άρνησή του να διαλεχθεί και κυρίως να ακούσει, τότε για το τι πρόκειται να συμβεί στις 2/1/2011 την αποκλειστική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος, αλλά και προσωπικά ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, την άμεση παρέμβαση του οποίου ζητώ».

ZENITH