Skip to main content

Σαμσούρης: Στην τοπική αυτοδιοίκηση ο εξορθολογισμένος φόρος ακινήτων

Με επίσκεψη στον δήμο που διαμένει τα τελευταία 20 χρόνια, τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, επέλεξε να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Ιωάννης Σα

Με επίσκεψη στον δήμο που διαμένει τα τελευταία 20 χρόνια, τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, επέλεξε να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, Ιωάννης Σαμσούρης (δεύτερος από δεξιά στη φωτογραφία). 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πέτρο Σούλα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δροσιά Δημητρίου, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Ανδρεάδη, άλλους αντιδημάρχους και το προσωπικό του Δήμου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε στο γραφείο του Δημάρχου, ο υποψήφιος του Ποταμιού μετέφερε στον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους τις θέσεις του κόμματός του για την τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η επανεξέταση του χάρτη και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής, με στόχο την παραγωγή έργου και όχι την παραγωγή χαρτιών μέσα από αλληλοσυγκρουόμενες αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών.

Επιπλέον, τόνισε πως η τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει αρμοδιότητες αλλά και τους πόρους, για να ανταποκριθεί σε αυτές. «Ο εξορθολογισμένος φόρος των ακινήτων πρέπει τόσο να καθορίζεται, όσο και να εισπράττεται από την τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή θα είναι και η βασική πηγή εσόδων της», τόνισε ο κ.Σαμσούρης.

Τέλος, συζήτησαν για τα προβλήματα των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία έχει χτυπηθεί πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από το κράτος για την ενίσχυση  της περιοχής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις κοινωνικής πολιτικής του Ποταμιού, όπως:

  • Επιμήκυνση της διάρκειας του τακτικού επιδόματος ανεργίας από 12 σε 24 μήνες, μέχρι τον περιορισμό της ανεργίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Αύξηση του αριθμού καθώς και εξορθολογισμό των κριτηρίων των δικαιούχων, επέκταση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας σε όλους τους ανέργους που ζουν σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Θεσμοθέτηση επιδόματος κατοικίας με εισοδηματικά κριτήρια στη θέση του επιδόματος ενοικίου ΟΕΚ που καταργήθηκε το 2010.
  • Αφομοίωση των διδαγμάτων από την πιλοτική φάση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και πανελλαδική εφαρμογή της αναθεωρημένης του μορφής. Γεύματα στα σχολεία για τους μαθητές δημοτικού.
  • Αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την προσχολική αγωγή, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικών σταθμών.
  • Να δίνονται κουπόνια στις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-5 ετών που θα μπορούν να εξαργυρώνονται σε πιστοποιημένους παιδικούς σταθμούς.

Ο κ.Σαμσούρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για τη φιλοξενία και η  συνάντηση έκλεισε με ευχές και τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες.

ZENITH