Skip to main content

Σαχινίδης: Υπό έλεγχο η εκτέλεση του προϋπολογισμού

Η κυβέρνηση πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμα και έχει καταφέρει να ελέγξει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Η κυβέρνηση πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμα και έχει καταφέρει να ελέγξει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Ο στόχος για το 8,1% επιτεύχθηκε στο πρώτο 5μηνο, και είμαστε εντός των ορίων σε ό,τι αφορά στις περικοπές δαπανών. Έχουμε ένα πετυχημένο πεντάμηνο», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι έχει αντιμετωπιστεί δραστικά και ότι τα έσοδα του κράτους είναι σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί ακριβώς, καθώς τα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από τον Απρίλιο.

Σημείωσε, δε, ότι μόνο από την επιστροφή του ΦΠΑ το Μάιο, διπλασιάστηκε το ποσό είσπραξης σε σχέση με τον Απρίλιο, φτάνοντας έτσι από 225 εκατ. στα 450 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εκταμιευτεί κανονικά το Σεπτέμβριο και η δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ, χωρίς να χρειαστεί να παρθούν άλλα έκτακτα μέτρα.

«Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι βρισκόμαστε στο στόχο μας σε επίπεδο 5μηνου για τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπάρχει θετική αξιολόγηση και αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα πάρει κανονικά το Σεπτέμβριο τη δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισ., χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν άλλα έκτακτα μέτρα», διαβεβαίωσε ο κ. Σαχινίδης.

ZENITH