Skip to main content

ΣΒΒΕ: Ζητά αύξηση κονδυλίων για τις ΜΜΕ μέσω ΕΣΠΑ

Την άμεση αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και την κατανομή τους σε προτάσεις της μεταποίησης που δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία για
Την άμεση αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και την κατανομή τους αποκλειστικά και μόνο σε προτάσεις της μεταποίησης - κυρίως στην περιφέρεια - οι οποίες δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία προτείνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Μεταξύ άλλων, ο ΣΒΒΕ προτείνει το διπλασιασμό του ποσού των επενδυτικών σχεδίων που θα συμπεριληφθούν στην εγκριτική απόφαση του πρώτου κύκλου ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ, έτσι ώστε και να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει καμιά απώλεια κοινοτικών κονδυλίων και να ενισχυθούν όσο είναι δυνατόν περισσότερες ΜΜΕ.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε χτες την ενίσχυση περίπου 7.400 μεταποιητικών ΜΜΕ στους κλάδους του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, μέσω των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Το ύψος της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος διαμορφώνεται στα 650 εκατ. ευρώ.

ZENITH