Skip to main content

Σβήνουν για τρεις ημέρες οι μηχανές στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους θα μετακινηθούν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη με λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, καθώς θα πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το α
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Χωρίς δρομολόγια θα μείνουν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι ως οδηγοί πραγματοποιούν στάση εργασίας. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για τις αναγγελίες της διοίκησης για μείωση των ωραρίων και την επιβολή σε διαθεσιμότητα μέρους του προσωπικού λόγω πτώσης των τζίρων της εταιρίας.

«Οι στάσεις εργασίας γίνονται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις, γιατί η διοίκηση της Θεσσαλονίκης ανήγγειλε ότι λόγω κρίσης, κλεισίματος των Τεμπών και τη μείωση των τζίρων θα προχωρήσει σε ημιαπασχόληση και διαθεσιμότητα του προσωπικού», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κ. Ανέστης Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, ως οδηγοί εργάζονται 150 άτομα από τους οποίους το 90% είναι με συμβάσεις αορίστου και το 10% με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μέχρι στιγμής από τη διοίκηση των ΚΤΕΛ δεν έχει τεθεί καθεστώς διαθεσιμότητας  ή ημιαπασχόλησης σε κανέναν από τους εργαζομένους.

Μετά το κλείσιμο των Τεμπών η μείωση των εισιτηρίων αγγίζει το 74% και η εταιρία σκέφτεται να προβεί σε περικοπές προσωπικού, αν το πρόβλημα συνεχιστεί για αρκετό καιρό.

«Κάνουμε στάσεις εργασίας ως πρώτο βήμα. Αν υλοποιήσουν κάτι από αυτάπου εξήγγειλαν, θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Αν λυθεί το πρόβλημα, δενέχουμε κανένα λόγο να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, αλλά ανδούμε ότι δεν βρίσκεται λύση, θα κατεβάσουμε τα λεωφορεία στον δρόμο. Ακόμη καιστο υπουργείο Μεταφορών θα πάμε», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

ZENITH