Skip to main content

Σε 15 ημέρες η τοποθέτηση νέας διοίκησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δυστοκία στην επιλογή προσώπων για τη νέα διοίκηση της ΟΛΘ - Το Μαξίμου θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Συνεχίζει τουλάχιστον για 15 – 20 ακόμη ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος αποχωρεί επισήμως αύριο 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αυριανή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΟΛΘ ΑΕ, που είναι προγραμματισμένη για τη μία μετά μεσημέρι, το ελληνικό δημόσιο, που δια του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, θα ζητήσει αναβολή μόνο για το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, την εκλογή νέου ΔΣ. Η συνέλευση αναμένεται να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Στέλιου Αγγελούδη από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ, που μέχρι την εκλογή –δηλαδή τον ορισμό- νέου ΔΣ θα πορευθεί με το υφιστάμενο. Ο αντιπρόεδρος Κ. Παπαϊωάννου θα εκτελεί χρέη προέδρου και θα υπογράφει μαζί με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας Μανώλη Μιχαηλίδη.

Είναι προφανές ότι υπάρχει δυσκολία επιλογής προσώπων από την πλευρά της κυβέρνησης, για μια εταιρεία η οποία σημαίνει πολλά για τη Θεσσαλονίκη και την αναπτυξιακή της προοπτική. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας συζήτησαν τις τελευταίες ημέρες πιθανά ονόματα, έχουν διαμορφώσει σενάρια, αλλά τις τελικές αποφάσεις θα πάρει το Μέγαρο Μαξίμου, που προς το παρόν… καίγεται με άλλες προτεραιότητες. 

ZENITH