Skip to main content

Σε αδιέξοδο οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Προσανατολίζονται σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς έχουν λαμβάνειν 25 εκατ. ευρώ.
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας λόγω της πεντάμηνης στάσης πληρωμών από το ασφαλιστικό ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ). Το χρέος του ΟΠΑΔ μόνο προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης έχει φθάσει στο ύψος των 25 εκατ. ευρώ, ενώ πανελλαδικά οφείλονται συνολικά 250 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΟΠΑΔ για παλαιότερες οφειλές και αναμένεται η έκδοση δικαστικής απόφασης, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να διαιωνίζεται, χωρίς μάλιστα να φαίνεται ότι υπάρχει λύση στο εγγύς μέλλον.

Σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι συντονίζουν κινήσεις τους με τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ωστόσο, σημειώνουν ότι φαίνεται «αναπόφευκτη η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους δημόσιους υπαλλήλους και απομένει μόνο ο καθορισμός της σχετικής ημερομηνίας».

ZENITH