Skip to main content

Σε αλυσίδα super market εξελίσσεται ο συνεταιρισμός Πρόοδος

Ο στόχος για τη δημιουργία της καινούριας αλυσίδας συνίσταται στην προσπάθεια για αποτελεσματική διαφήμιση-προβολή των καταστημάτων του συνεταιρισμού, η οποία κατέστη αναγκαία, λόγω κρίσης και συμπίεσ
Μία νέα αλυσίδα σούπερ-μάρκετ αναμένεται να δημιουργηθεί κατά τους επόμενους μήνες στην πόλη μας, καθώς ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Παντοπωλών Θεσσαλονίκης, «Πρόοδος», ο παλαιότερος του είδους του πανελλαδικά, προγραμματίζει να παρουσιάσει ένα ενιαίο brand-name για τα καταστήματα-μέλη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από το ενιαίο brand-name, την κοινή εταιρική ταυτότητα και φυλλάδιο προσφορών, θα ενταχθούν αρχικά 30 από τα καταστήματα-μέλη του συνεταιρισμού. Μεσοπρόθεσμα αυτό το μέγεθος θα αυξηθεί και η αλυσίδα προοπτικά εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 60 σημεία πώλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Το νέο όνομα αναμένεται να παρουσιαστεί μετά τις εορτές του Πάσχα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν κι οι σχετικές αλλαγές στα καταστήματα-μέλη του συνεταιρισμού. Τα τελευταία θα διατηρήσουν το αυτόνομο του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος, αλλά θα υπόκεινται σε μία σειρά από υποχρεώσεις-δικαιώματα, όντας «κρίκοι» της αλυσίδας.

Ο στόχος για τη δημιουργία της καινούριας αλυσίδας συνίσταται στην προσπάθεια για αποτελεσματική διαφήμιση-προβολή των καταστημάτων του συνεταιρισμού, η οποία κατέστη αναγκαία, λόγω της κρίσης και της συμπίεσης του καταναλωτικού εισοδήματος.

Ο Συνεταιρισμός, «Πρόοδος» είναι μέλος του ομίλου Ελληνική Διατροφή -Coop και πραγματοποίησε τζίρο 24 εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση του (1/7/2008-30/6/2009) και συνοδεύτηκε με κερδοφόρο αποτέλεσμα. Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ο συνεταιρισμός δημιούργησε ιδιόκτητη μονάδα logistics, έκτασης στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων 3.500 τμ, γραφειακών χώρων 600 τμ και ψυκτικών εγκαταστάσεων 400 τμ, στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 11 στρεμμάτων.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ανέγερσης του νέου logistics-center εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και αποτέλεσε συνολική επένδυση 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο κέντρο διαχειρίζεται συνολικά περίπου 18.000 κωδικούς προϊόντων. Σημειώνεται ότι η «Πρόοδος» αποτελεί μία από τις λίγες πρωτοβουλίες παντοπωλών, που εξακολουθούν και διατηρούν τη μορφή του συνεταιρισμού, μη έχοντας, δηλαδή, μετατραπεί ακόμη σε Ανώνυμες Εταιρίες.

ZENITH