Skip to main content

Σε άσχημη κατάσταση η βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και θα έλθουν δύσκολες στιγμές, καθώς η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πάρει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, προειδοποίησε ο νέος ΥΠΟΙΚ της χώρ
Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και θα έλθουν δύσκολες στιγμές, καθώς η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πάρει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, προειδοποίησε ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζόρτζ Όσμπορν.

«Πραγματικά αντιμετωπίζουμε μία τρομερή οικονομική πρόκληση», γράφει ο Όσμπορν σε άρθρο του στην εφημερίδα News of the World . «Δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο. Τα οικονομικά προβλήματά μας είναι πολύ βαθειά και αναμφίβολα θα έχουμε μπροστά μας δύσκολες στιγμές», υπογραμμίζει.

Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και να διατηρήσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων χαμηλά.

Σημειώνεται ότι ο Όσμπορν ανέλαβε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο και παρόλο που η Βρετανία βρίσκεται σε τροχιά μίας αναιμικής ανάκαμψης, η νέα κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να μειώσει τις δαπάνες, να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει το έλλειμμα που ξεπερνά το 11% επί του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση συνεργασίας δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη μείωση του ελλείμματος στα προσεχή πέντε χρόνια, περικόπτοντας δαπάνες ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών από μη απαραίτητες υπηρεσίες κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

ZENITH