Skip to main content

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Πειραιώς

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Τη σχετική ανακοίνωση προτίθεται να κάνει η διοίκησή της μέσα στις επόμενες ώρες, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ε
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Τη σχετική ανακοίνωση προτίθεται να κάνει η διοίκησή της μέσα στις επόμενες ώρες, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να εξετάσει σοβαρά την περίπτωση.

Από την Πειραιώς σημειώνεται ότι σε αυτή την περίπτωση, η ενίσχυση των κεφαλαίων της αναμένεται ότι θα είναι υψηλότερη του 1 δις ευρώ και μάλιστα εγγυημένη. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι οι ανάδοχοι της έκδοσης – οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι τρεις μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού – θα αναλάβουν να καλύψουν όλο το ποσό της έκδοσης, αν κι εφόσον αυτό δεν επιτευχθεί από τη διαδικασία της αγοράς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, από την Πειραιώς θέλουν να αποδείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να «υπηρετήσουν» με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την υλοποίηση της πρότασης τους, δείχνοντας έτσι τη σοβαρότητα των προθέσεών τους.

Η κατάσταση και σε αυτό το μέτωπο αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, θα έχει ξεκαθαρίσει η προσφορά θα προχωρήσει ή όχι.

ZENITH