Skip to main content

Σε δίκη ο νομάρχης Καβάλας για τις εκλογές

Κατηγορούμενος για παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένης υποψήφιας στις εθνικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου βρίσκεται ο νομάρχης Καβάλας.
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας πρόκειται να δικαστεί στις 22 Απριλίου ο νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, κατηγορούμενος για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας στη διάρκεια της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο νομάρχης Καβάλας κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το γραμματειακό δυναμικό του γραφείου του για να υποστηρίξει συγκεκριμένη υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας (Δήμητρα Τσανάκα) στο νομό, με πληθώρα τηλεφωνημάτων προς εκλογείς.

Τις ενέργειες του κ. Καλλιοντζή κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη ο συνυποψήφιος της κ. Τσανάκα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, που δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές (είναι πρώτος επιλαχών).  Μετά από έρευνα που διεξήχθη από τις δικαστικές αρχές της Καβάλας, διατάχθηκε η δίωξη εναντίον του Νομάρχη Καβάλας για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας.

Ως μάρτυρες κατηγορίας –εκτός άλλων- έχουν κληθεί τόσο ο κ. Καλαντζής όσο και ο δήμαρχος Ελευθερούπολης, Γιάννης Φιλόσογλου σκληρός εσωκομματικός αντίπαλος του Νομάρχη Καβάλας τα τελευταία χρόνια.
Επειδή η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη, πάντως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αναβολής της εκδίκασής της σε απώτερο χρόνο.

ZENITH