Skip to main content

Σε δύο δόσεις η αύξηση κεφαλαίου της Expert

Τα κεφάλαια ύψους 5 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στην επιχείρηση θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων για να αντιμετωπιστούν οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει σε περίπου πέντε μέλη του προμηθευτικού
Σε δύο δόσεις και σε διάστημα περίπου ενός έτους από σήμερα πρόκειται να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ύψους 5 εκατ. ευρώ, που έχει αποφασίσει να κάνει η αλυσίδα ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών συσκευών Expert Ελλάς ΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα καλυφθούν από τους μετόχους του συνεταιρισμού τα 2,5 εκατ. ευρώ της αύξησης, ενώ για τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί και το διάστημα μέχρι την εκπνοή του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Σε μεγάλο βαθμό το «ζεστό» ρευστό που θα εισρεύσει στην επιχείρηση θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει σε περίπου πέντε μέλη του προμηθευτικού συνεταιρισμού, ώστε να «καθαρίσει» πλήρως το χαρτοφυλάκιό του. Για τα τρία, μάλιστα, από αυτά τα πέντε μέλη (επί συνόλου περίπου 95 προμηθευτών που έχει η αλυσίδα συνολικά) οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα προκριθεί η λύση της παύσης της συνεργασίας μαζί τους, ενώ για τα άλλα δύο θεωρείται πως με την οικονομική βοήθεια που θα παρασχεθεί θα πάψουν να υπάρχουν και τα προβλήματα.

Τη λύση αυτή, κατά τις ίδιες πηγές, προτείνει και η μελέτη της Deloitte & Touche, που παραδόθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στα χέρια της Expert Ελλάς, με επισημάνσεις και για περαιτέρω περικοπές στα έξοδα, στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου, αλλά και για καλύτερη διαχείριση στη λειτουργία της επιχείρησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, εντάσσεται κι η χθεσινή μεταφορά του καταστήματος Καλαμαριάς της Εικόνα-Ήχος από την Ανδριανουπόλεως 22, στην Ε. Αντιστάσεως 94 στην περιοχή Φοίνικα. Για τη συγκεκριμένη μετεγκατάσταση το Voria.gr είχε προϊδεάσει από τα τέλη Ιουνίου, μαζί με την αποκάλυψη για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος που είχε η αλυσίδα στον περιφερειακό της Λάρισας.

Η μετακίνηση του σημείου πώλησης της Ανδριανουπόλεως κρίθηκε από τη διοίκηση επιβεβλημένη, διότι στο καινούριο κατάστημα αφενός είναι φθηνότερο το ενοίκιο κι αφετέρου ο χώρος έκθεσης είναι μεγαλύτερος. Το μοντέλο αυτό θα επεκταθεί σε τουλάχιστον δύο ακόμη καταστήματα της Εικόνα & Ήχος, για τα οποία δόθηκε εντολή να βρεθεί άλλος χώρος, ενώ σε διαδικασία επαναξιολόγησης σταδιακά θα μπει όλο το δίκτυό της.

Όσον αφορά, εξάλλου, στο θέμα της συγχώνευσης με την Expert Ελλάς, που έχει ήδη λάβει το πράσινο φως των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιρειών τονίζεται ότι προχωρά το πλάνο χωρίς εμπόδια και εκτιμάται πως έως το τέλος του χρόνου, εάν δεν έχει προκύψει κάποια εμπλοκή, θα έχει δημιουργηθεί το ενιαίο σχήμα. Βάσει των σχετικών αποφάσεων, η Expert Ελλάς θα εισφέρει στην Εικόνα & Ήχος τον κλάδο χονδρικής της, ο οποίος, με στοιχεία του 2009, αντιπροσωπεύει περί τα 147 εκατ. ευρώ και με τον τρόπο αυτό, θα εισέλθει δια της πλαγίας οδού στο Χρηματιστήριο.

ZENITH