Skip to main content

Σε δύο κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του Eurogroup

Με μόλις 56% πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα της συμφωνίας του Εurogroup. Δική της πρόταση κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα.

Με οριακή πλειοψηφία 56% εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο της συμφωνίας του Eurogroup, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, η οποία σε αρκετά σημεία χαρακτηριζόταν από μεγάλη ένταση και ηχηρές διαφωνίες στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. (Δείτε εδώ ποια στελέχη αμφισβητούν τη συμφωνία με τους δανειστές).

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αριστερή Πλατφόρμα του κόμματος, που εκφράζεται από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατέθεσε δική της πρόταση, στο πνεύμα των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκέντρωσε το 40% των ψήφων της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, υπέρ του κειμένου που κατέθεσε η ηγεσία του κόμματος ψήφισαν 92 μέλη της ΚΕ, υπέρ του σχεδίου της Αριστερής Πλατφόρμας 68, ενώ λιγότερα από 10 ήταν τα λευκά.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν με την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτική Γραμματεία.

Ο Τάσος Κορωνάκης, που ήταν η πρόταση της ηγεσίας, εξελέγη νέος γραμματέας, ενώ η νέα Πολιτική Γραμματεία απαρτίζεται από τους εξής:

Ηλιόπουλος Νάσος
Καλύβης Αλέκος
Λάμπρου Πάνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μπουρνούς Γιάννης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ρήγας Παναγιώτης
Ρινάλντι Ρούντι
Σβίγκου Ράνια

ZENITH