Skip to main content

Σε επαφές με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας η Telesma AE

Σε επαφές με δύο από τις εγχώριες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να διερευνήσει τις πιθανότητες σύναψης συνεργασίας, στο πλαίσιο μιας νέας εφαρμογής λογισμικού, βρίσκεται η εταιρεία Telesma AE.
Σε επαφές με δύο από τις εγχώριες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να διερευνήσει τις πιθανότητες σύναψης συνεργασίας, βρίσκεται η εταιρεία Telesma AE, που εξειδικεύεται στον τομέα του λογισμικού (software) και των ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης (system integration).

Οι συζητήσεις, όπως αποκάλυψε στη Voria.gr ο εμπορικός διευθυντής της Telesma, Γιάννης Καλογεράς, διεξάγονται με τη Vodafone και την Cosmote και αφορούν σε μια διαδραστική εφαρμογή λογισμικού, μέσω της οποίας ο χρήστης, χωρίς να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, μπορεί να εκμαιεύσει πληροφορίες κάνοντας χρήση έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε κάποια συμφωνία, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται», τόνισε ο κ. Καλογεράς και εξήγησε ότι «μεγάλο προσόν της εφαρμογής είναι ότι δεν απαιτεί ειδική μόρφωση από τον χρήστη, ο οποίος κουνώντας, απλώς, το χέρι, γυρίζει σελίδα στον υπολογιστή που παίζει το ρόλο βιβλίου ή μπορεί να χειρίζεται το ίδιο ένα βίντεο». Το εν λόγω λογισμικό, μάλιστα, παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Καινοτομίας, σε μια εφαρμογή για το «Πράσινο Σπίτι», που είχε στηθεί στο μεγάλο εμπορικό κέντρο στα ανατολικά της πόλης. Τα πνευματικά δικαιώματα για το συγκεκριμένο λογισμικό ανήκουν στην πορτογαλική εταιρεία Y-dreams, κι η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα. «Η συνεργασία μας με τους Πορτογάλους ατύπως έχει ξεκινήσει πριν περίπου 6 μήνες, αλλά το τελευταίο τρίμηνο έχει λάβει και τυπικό χαρακτήρα», διευκρινίζει ο κ. Καλογεράς. Σε ό,τι αφορά σε πιθανές άλλες χρήσεις της εφαρμογής ο ίδιος υποστήριξε πως η τεχνολογία αυτή ενδείκνυται για σημεία λιανικής ή επαφής με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όπως για παράδειγμα τράπεζες, μουσεία κλπ, γεγονός που σημαίνει πως «έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μια εφαρμογή με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στο μέλλον».

ZENITH