Skip to main content

Σε εξέλιξη η ανάπλαση των πεζοδρομίων στο Ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το έργο, προϋπολογισμού τριών (3) εκατ. ευρώ, έχει ως στόχο την αναμόρφωση των πεζοδρομίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε δρόμους ζωτικής σημασίας, με έντονη εμπορική κίνηση.

Σημαντική προσπάθεια για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καταβάλλει ο δήμος της πόλης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Έργων και ΚυκλοφορίαςΒαγγέλη Δημητρίου επιθεώρησε σήμερα την εξέλιξη του έργου.

Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού τριών εκατ. ευρώ, έχει ως στόχο την αναμόρφωση των πεζοδρομίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε δρόμους ζωτικής σημασίας, με έντονη εμπορική κίνηση. Συγκεκριμένα, αφορά στην κατασκευή 29 κάθετων δρόμων από την Ι. Δραγούμη έως την Εθν.Αμύνης και από το ύψος της Ερμού μέχρι την παραλία, δηλαδή όλους τουςκάθετους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου.

«Δημιουργούμε εκείνες της προϋποθέσεις για την ασφαλή διακίνηση των πεζών, την άνετη μετακίνησηατόμων με κινητικά προβλήματα από τις ράμπες που δημιουργούμε, τηναξιοποίηση των θέσεων στάθμευσης και την προστασία του πρασίνου», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Business Story
Off

ZENITH